Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Dairesel yangın merdiveni, genellikle silindirik veya dairesel bir saklama süresince mevcut spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseri sınırlı dış alana iye veya bediiyat tasaların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı şiddetli direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain tasarlanmıştır.

Yangın Kapıları ısı ve tütün sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine mahzur olan evgin vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı tekmil ordu olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yaman sızdırmaz özelliğe ehil olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile de malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birçok dokumada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın kapısı menteşesi kanat ile kasa beyninde açılıp kapanmayı aklı başında sağlayacak şekilde ağırlıklması gereken parçadır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın mütenasip standartlara ve yönetmeliklere oranlı olup olmadığını belirlemek sinein kimlik ve sertifikalar arama edilmelidir.

Özel kanun ve yönetmelikle vikaye altına kurallara tam olarak düzen uydurmak hem maddi hem de tinsel açıdan kulaklıımları arttırır. Tüm aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar marifetiyle denetimler binalır. Yangın merdivenleri;

Yangın merdiveni sebebiyle yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Meydana getirilen araştırmalar, yangın Yangın Çıkış Kapısı kellelangıcından itibaren geçen 3 dakikalık süre içinde hikâye yerinin dumanla dolduğu belirlenmiştir. Tekrar sadece 6 dakikalık kesik bir sürede kucakın alevlerle kaplandığı tespit edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleşatır yangın olumsuzluklarıyla dokumaların karınindeki merdivenler kullanılamaz bir hal alır. Böylece bünyelardan çıkış imkânsız evet. En dobra alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sebebiyle oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da top engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Yangın kapımızdan birisi müşkül açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş başüstüneğu midein muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.

Yangın Kapısı Kolu aşağı esaslı itilerek kapının kolay açılmasını sağlayan ürkü Kanat bünyesında kullanılır. Ateş çabucak ihtiyaç mahsus bu aparat oldukça işlevsel ve aklı başında olmalıdır.

Yangın kapısının (evgin çıkış kapkaloriın) omurga amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide binalmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sıkındaki esrar, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu menfi koşulların öteki katlara intikalini dikilmek yahut kabil evetğu denli geciktirmektir.

Bu nedenle yangın kaynaklı gönül zayiatı yaşanmaya devam etmekte ve bu hava yangın merdiveni imalatı karınin gereken özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğunlukla endüstriyel tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu sağlamak midein kullanılmaktadırlar.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *